WH2013

5-5-2014 

Tsja, we zijn vrijwel altijd goed bezig als Winterhike organisatie. Meestal zit het mee….. nu even niet.

We hadden het euvel dat op een post, aan het koppel Marleen Rijke en Rene Bos uit Hengelo, niet het juiste aantal punten op de puntenlijst is gekomen, gewoon een menselijke fout.
We zullen de komende Winterhike uiteraard er op letten (andere procesgang van puntenverwerking) dat dit niet meer voor zal komen.

Tsja, en door deze fout zouden Marleen Rijke en Rene Bos niet tweede, doch als eerste zijn geëindigd in de categorie Senioren.
Reden dat Marleen en Rene beiden op 23 april 2014 voorzien zijn van alternatieve pikhouwelen met als opschrift “echte winnaars Winterhike 2013 – Senioren”. Ere wie ere toekomt, nietwaar?

Januari 2014

Zaterdag 28 December was het zover. De start van de jaarlijkse Winterhike een 2-daagse zwerftocht door het Twentse landschap ditmaal editie 2013. De weersomstandigheden waren dit jaar niet echt winters te noemen en met temperaturen rond de 7 graden had het KNMI helaas geen Code Oranje (het thema voor dit jaar) afgekondigd voor de regio Twente en omstreken. Zodoende hadden de deelnemers en postbemanningen het geluk dat het gedurende beide dagen droog bleef.

Dit jaar werd er gestart bij sporthal De Stobbe in Vroomshoop en hier verzamelden zich in de loop van de ochtend ong. 180 deelnemers. De koppels werden vanaf 10 uur door de mensen op de startpost (1JSV) om de 2 minuten gestart. En rond 12:40 kon het laatste koppel van start gaan en aan de Winterhike beginnen.

De verschillende routes voerden langs verharde en onverharde paden, wateren (waarbij sommige deelnemers het niet droog hielden) en uitdagende posten naar het eindpunt van de 1e dag. Dit was sporthal de Voordam in Hellendoorn waar dit jaar het overnachtingspunt was. Hier konden de deelnemers na het uitwerken van de logboeken de dag gezellig afsluiten met mede scouts onder het genot van een hapje en een drankje.

Na een korte maar ‘verkwikkende’ nachtrust werd iedereen om half 7 gewekt met een rock versie van het Wilhelmus. Nadat de deelnemers voorzien waren van een ontbijtpakket, fruit en koffie\thee werden de eerste koppels vanaf 7 uur al weer gestart. Ditmaal om de minuut.

Ook deze 2e dag werden de deelnemers via diverse route technieken en schitterende routes naar het eindpunt geleid. Door de postbemanningen waren weer uitdagende posten neergezet zoals toiletpot gooien, katapult schieten en appeltjes van oranje vangen. Ook de hamburgers bij de eerste post gaat er altijd als koek in. Postbemanningen dank hiervoor!!!

Het eindpunt dit jaar was Restaurant Spoolder in Luttenberg waar de logboeken en schetsen werden gecontroleerd, de punten tot het laatste moment werden verwerkt terwijl de deelnemers genoten van de traditionele boerenkool maaltijd.

Uiteraard doen deze scouts dit niet voor niets, naast het genieten van de inspanning en van een mooie stukje Nederland, heerst er een unieke sfeer tijdens de Winterhike. Bovendien krijgen ze een badge als herinnering aan deze barre tocht vol ontberingen. Het koppel dat het best gepresteerd heeft (zowel op de posten onderweg als bij het uitwerken van de opdrachten en logboek) krijgt de wisseltrofee voor een jaar mee naar huis. Dit jaar zijn dat:

Junioren:
Richard en Loes
(John F. Kennedy groep, Almelo)
Senioren:
  Dennis en Guus
(John F. Kennedy groep, Almelo)
Veteranen:
Ronnie en Onno
(John F. Kenndy groep, Almelo)